jueves, 13 de junio de 2013

Els ocells de la nit


Ocells
En el fundo Candelaria cap a l'any 1936, vivia una família que tenia tres filles , la gran tenia 17 anys, la del mig 16 i la menor 15 anys. Una nit van sortir al pati abans d'anar a dormir, va passar una ocell que cantava "Tue-Tue" quan elles ho van escoltar li van dir: "tue-tue", vine demà a casa i et tindrem coses bones, la gran li va oferir pa, la del mig li va dir jo tindré formatge i la menor li va dir: jo et tindré farina torrada, i rient es van ficar al llit.
A la seva mare  no li van dir res.
A l'alba va colpejar  la porta una senyora que venia a visitar-les, les noies es van amagar al veure-la. La senyora va preguntar a la mare per les seves filles, quan la dona les va veure els va dir. "Vinc a buscar el que em vau oferir ahir a la nit". Les noies es van espantar, llavors la mare enutjada les va posar a fer les coses que li van prometre a aquesta dona. La que va oferir formatge va sortir a comprar-lo, la que va oferir farina torrada va haver de fer-la, i la que va oferir pa pastat va haver de pastar. La senyora va esperar fins que tot va estar llest. Es van lliurar amb una por terrible, però la senyora els va donar les gràcies i els va dir "quan escoltin els ocells de la nit amb una salutació de tue-tue, no els molestin no ofereixin coses, perquè l'ofert hauran de complir". Quan se'n va anar les va convidar a que l'acompanyessin fins a la pedra gran que hi havia al carrer, les nenes no van voler i es van quedar molt espantades i van prometre que mai més tornarien a fer el que havien fet.
Aquests ocells apareixen en aquest sector Candelaria cada dimarts i divendres a la nit saludant als habitants del sector.

En la meva opinió és una llegenda que et vol transmetre que no has de  riure’t de ningú ni burlar-te ,  et demostra que has  que complir les coses que dius gràcies a la actitud de la mare.    
Bibliografia: Llegenda

0 comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...