Context geogràfic i diccionari de llengües

Aquó podreu trobar totes les entrades de l'Asier Pla.

Formació i origen, Altres

Aquí podreu trobar totes les entrades de l'Alba Mena.

Cinema, Pintura, Literatura i Música

Aquí podreu trobar totes les entrades de la Jennifer Bueno.

Arquitectura i Esports

Aquí podreu trobar totes les entrades de l'Ayrton Barrio.

Tradicions i costums, Esports

Aquí podreu trobar totes les entrades del Mitchell Horcajada.

martes, 11 de junio de 2013

Fauna dels Everglades: Cocodril Americà

COCODRIL AMERICÀ
Cocodril americà

Les condicions hidrològiques degradades i la pèrdua de l’hàbitat són els factors més importants que influeixen en el fet que el Parc Nacional Everglades albergui aquests cocodrils. Tot i que el cocodrils adults no tenen depredadors, exceptuant els humans, les seves cries són preses d’altres animals com els óssos rentadors, aus i crancs.
L’alteració els nivells de salinitat a la badia de Florida són un altre factor que porta als cocodrils a establir-se als Everglades.
Els cocodrils americans estan considerats una espècie en perill d’extinció, tot i així, les perspectives de cocodrils a Florida són optimistes i és un clar exemple de conservació d’espècies en perill d’extinció. Les femelles segueixen niant i la població reproductora va augmentant lentament gràcies a les mesures de protecció dels animals i els seus hàbitats establertes.

Alimentació dels cocodrils
Els cocodrils adults s’alimenten de crancs, tortugues, serps i mamífers.
Les cries i els cocodrils petits ho fan de petits peixos, mol·luscs, crustacis i insectes.
La taxa de creixement depèn de la temperatura i disponibilitat dels aliments i la digestió només és possible en un rang de temperatures determinat.

Reproducció dels cocodrils
 Els cocodrils construeixen els seus nius en forats furgats al terra o en muntanyetes formades per algun material vegetal. Els col·loquen en llocs elevats a prop de dipòsits d’aigua salada sense molt corrent per evitar possibles inundacions ja que els ous no poden sobreviure a aquestes per més de 12h. Un cop posats els ous, la femella no pot romandre a prop del niu, però un cop acabada la incubació, aquesta acudeix per obrir el niu i, a vegades, ajudar algunes cries a sortir.
Un aspecte curiós és la determinació del sexe de les cries de cocodril. Aquest fet no es determina en la fecundació, sinó per la temperatura a la qual s’incuben els ous.

Mascles: s’incuben a temperatures entre 31ºC i 32ºC

Femelles: s’incuben a temperatures inferiors a 31ºC

En la meva opinió crec que els cocodrils són caçats furtivament pels humans. Tot i que són considerats els seus únics depredadors, aquesta no és raó per fer ús de la caça massiva d'aquest espècie ja que està arribant a un punt en el qual poc a poc s'està convertint en espècie en perill d'extinció.

Bibliografia:

En el llac per Aaron Zigman

HollyGood
Aaron Zigman va nàixer el 28 de agost de 1963. Es un compositor de bandes sonores de diverses pel·lícules tals com John Q”, “The Notebook”, “Step Up”, “Bridge to Terabithia”, “Sex and the City” o “The Proposal”.
La cançó “On the lake” es la banda sonora principal de la pel·lícula “The Notebook” o també coneguda a Espanya amb el nom “El Diario de Noa”.

Al escoltar-la et fa sentir moltes emocions a la vegada, des de la alegria passant per la preocupació, la incertesa, però sempre tornant a aquella dolçor inicial que et fa transportar a un paratge llunyà, a un llac on sol vessa pau y aquell ambient de romanticisme que no es perd durant tota la pesa.

Bibliografia: Aaron Zigman

Oficis



Un dels oficis que es poden tenir dins de l’àmbit dels aiguamolls és el de guarda boscos. El guarda boscos té la missió de vigilar el bosc. El guardaboscos ha de vigilar que les persones no embrutin i no llencin brossa al terra ni als seus aiguamolls. Per evitar la contaminació i que els animals no es pugin empassar brutícia ni objectes que els perjudiquin. El guardaboscos anomenats també ràngers són els ulls i l’oïda de l’autoritat de boscos, parc nacionals... Ells proporcionen contacte entre les poblacions i l’autoritat dels parcs nacionals. Molts guardaboscos porten grups escolars en els parcs nacionals i en els boscos, i treballen amb voluntaris per realitzar esdeveniments públics.
En la meva opinió l’ofici de guardabosc és un ofici amb el qual pots veure la natura, fauna i molts animals, els  seus progressos i tens l’autoritat de fer que la gent no embruti el bosc o el parc natural.  
 
Guardaboscos
Bibliografia:Boscos Rangers

Principals aiguamolls de Catalunya

Catalunya disposa de 23  mil hectàrees d'aiguamolls, però un dels més importants son els aiguamolls de l'Empordà. Té una superfície aproximada de 4.731 ha, de les quals unes 824 són reserva natural integral estrictament protegida. L'objectiu de la declaració d'aquest area com a parc natural és doble: d'una banda, conservar, millorar i potenciar els sistemes naturals, i de l'altra, fer compatible la conservació amb el desenvolupament econòmic.

Aiguamoll de l'Empordà

Els aiguamolls de l'Empordà són les restes actuals de l'antic estany de Castelló, i el més emblemàtic és el de Vilaüt. La seva situació interior, lluny del mar, fa que les aigües siguin completament dolces, i la vegetació, especialment adaptada a la immersió, inundació i humitat, segons la  fondària de les aigües. El parc natural a promogut la recuperació i la creació de nous estanys, com ara el del Cortalet o els estanys d'Europa.


Vista parcial dels aiguamolls de l'Empordà
Flamencs als aiguamolls de l'Empordà
Els aiguamolls de l'Empordà, apart de ser un dels més importants a Catalunya, es un dels mes grans i bonics que tenim a la nostra terra. L'actual zona dels aiguamolls es la resta d'una extensa area que antigament ocupava gran part de l'Empordà. També es impressionant la seva fauna, fins ara, s'han arribat a observar 327 tipus d'aus i actualment es pot observar la la llúdriga, gracies a al projecte de reintroducció d'aquesta especies a l'Empordà.

Bibliografia: GencatDdgiRoses.cat.

POESÍA A UN LLAC


LUCES Y CARNES

Rayos de sol en plenitud esmaltan
el gris del lago, en claridades blondas,
y son insectos de cristal que saltan
sobre la turbia seda de las ondas.


En las vecinas márgenes exaltan

el verdor enfermizo de las frondas,
y de la sierra en el confín, cobaltan
las lejanías. Junto a las redondas

redes que están al sol, desnudo juegan
y a sus retozos cándidos se entregan,
dos niños en la arena de la orilla,

y la luz, de doradas palideces,
en aquellas oscuras desnudeces,
con maternales complacencias, brilla.


Pinterest

En la literatura espanyola llocs idíl·lics com els llacs o els aiguamolls han estat sempre present així com es pot observar en el poema anterior.

El poema descriu una posta sol y el seu reflexes de colors en el aigua, contrastats amb els matisos de colors blaus y la distorsió de les petites ones del llac.

Bibliografia: El poema del lago

Tipus de competicions

Caça

Les competicions de caça són la part esportiva de la nostra afició. En el nostre país existeixen moltes competicions on els caçadors demostren les seves habilitats i el seu estat físic i el dels seus gossos. Hi ha moltes competicions, però aquestes tres són les que tenen més seguidors:

-El campionat d’Espanya de caça menor amb gos.

Un dels gossos que més s’utilitza per aquesta caça son els pointers, té una extraordinària memòria i una gran capacitat d’aprenentatge. És noble, obedient  i  a vegades molt afectuós. És un gos molt enèrgic i necessita estar sempre en moviment.

Pointer



-El campionat d’España de Becades.

La becada és, sens dubte, la més bella de les aus de caça. S’hauria de caçar només ben entrat l’hivern, quan ja fa temps que glaça i les becades estan més grosses.

Becades
-El campionat d’España de llebrer en el camp.
El llebrer és un gos que ha estat poc valorat, ara cada cop més se’ls està donant més importància. Gràcies a que té un comportament molt tranquil i equilibrat el fan un company ideal  per a casa.

Llebrer 








En la meva opinió la caça és un esport molt bonic en el que has de tenir molta paciència, ho dic per experiència pròpia. És un esport bonic sempre que sigui legal i que tothom compleixi les regles i les dates de caça.


Bibliografia:Caça Becades Pointer


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...