martes, 11 de junio de 2013

Fauna dels Everglades: Pantera de Florida

PANTERA DE FLORIDA
Pantera de Florida
Feia anys, l’hàbitat de la pantera de Florida s’estenia per tota la part sud-oest dels Estats Units. Actualment, la pantera de Florida busca refugi als Everglades degut a que el desenvolupament urbà, el creixement de població i conversió de terres agrícoles s’han agrupat per reduir notablement l’espai d’hàbitat de la pantera.
Una de les causes de la progressiva desaparició de les panteres de Florida va ser la persecució que van patir al voltant del 1832. Oferien recompensa per qui les cacés ja que consideraven que eren un perill pels humans, bestiar...
Aquesta espècie va estar a punt d’extingir-se a causa de l’escassetat de diversitat genètica. Per poder salvar-la, van portar pumes de Texas, els quals tenen una semblança genètica amb la pantera de Florida. Aquesta solució va donar resultat i la població de Panteres va començar a augmentar.
Les Panteres prefereixen llocs com ara boscos d’arbres alts respecte altres terres. Les que es desenvolupen en aquesta zona pesen més i són més saludables. En contraposició, les Panteres dels Everglades són més menudes degut a que és una zona d’aiguamolls i elles necessiten terres altes amb el propòsit de prosperar.

El mercuri en les Panteres
Els científics es van adonar de l’amenaça que suposava el mercuri per les Panteres quan va morir la primera femella del parc. Després de diverses proves van determinar que el fetge de l’animal contenia alts nivells de mercuri.
Es va determinar que les principals fonts de mercuri provenien de la contaminació de l’aire d’extracció i fosa de metalls, serveis de carbó, indústria, incineradors de residus...
El mercuri es troba a l’atmosfera i cau en forma de pluja. Aquesta pluja cau sobre les algues i el mercuri s’infiltra en elles. Aquestes algues són el menjar dels peixos i els peixos alimenten els óssos rentadors. Per acabar la cadena alimentària i arribar a la nostra qüestió, la Pantera s’alimenta d’óssos rentadors.
Tenint en compte que el mercuri es va acumulant als teixits de les preses, i sabent que la Pantera es troba a la part  superior de la cadena alimentària, aquesta és la que finalment conté més mercuri en els seus teixits.

En la meva opinió, crec que s'hauria de controlar molt més la contaminació del medi ambient ja que pot provocar estralls tals com la desaparició d'una espècie que a més a més ja es troba en perill d'estinció. És molt important que hi hagi un control dels residus de les indústries causants de gran part de la contaminació de paratges naturals.

Bibliografia: 

0 comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...