martes, 11 de junio de 2013

Principals aiguamolls de Catalunya

Catalunya disposa de 23  mil hectàrees d'aiguamolls, però un dels més importants son els aiguamolls de l'Empordà. Té una superfície aproximada de 4.731 ha, de les quals unes 824 són reserva natural integral estrictament protegida. L'objectiu de la declaració d'aquest area com a parc natural és doble: d'una banda, conservar, millorar i potenciar els sistemes naturals, i de l'altra, fer compatible la conservació amb el desenvolupament econòmic.

Aiguamoll de l'Empordà

Els aiguamolls de l'Empordà són les restes actuals de l'antic estany de Castelló, i el més emblemàtic és el de Vilaüt. La seva situació interior, lluny del mar, fa que les aigües siguin completament dolces, i la vegetació, especialment adaptada a la immersió, inundació i humitat, segons la  fondària de les aigües. El parc natural a promogut la recuperació i la creació de nous estanys, com ara el del Cortalet o els estanys d'Europa.


Vista parcial dels aiguamolls de l'Empordà
Flamencs als aiguamolls de l'Empordà
Els aiguamolls de l'Empordà, apart de ser un dels més importants a Catalunya, es un dels mes grans i bonics que tenim a la nostra terra. L'actual zona dels aiguamolls es la resta d'una extensa area que antigament ocupava gran part de l'Empordà. També es impressionant la seva fauna, fins ara, s'han arribat a observar 327 tipus d'aus i actualment es pot observar la la llúdriga, gracies a al projecte de reintroducció d'aquesta especies a l'Empordà.

Bibliografia: GencatDdgiRoses.cat.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...