viernes, 7 de junio de 2013

Importància del manteniment dels aiguamolls

Aiguamolls Uruguay

Els aiguamolls són considerats, segons la “Convenció RASMAR”, com el bressol de diversitat biològica,  fonts d’aigua i productivitat marina més importants del món. Proporcionen recursos naturals de gran importància per la societat i constitueixen l’hàbitat de moltes espècies, és per això que hem de conservar-los i fer-ne un ús responsable.

Aquest tipus de reserva natural fa diferents funcions que beneficien la humanitat com el control d’inundacions, protecció en front tempestes, depuració de les aigües, etc. A través de la retenció i transformació dels sediments i nutrients fan que l’aigua tingui una millor qualitat.


Una de les raons per les quals els aiguamolls han estat millor conservats durant els últims anys és per la importància del proveïment d’aigua dolça per ús domèstic, agrícola o industrials. Donat que l’obtenció d’aigua dolça sembla que serà un dels grans problemes ambientals en els pròxims anys, és molt important que conservem en bon estat els aiguamolls.

FACTORS QUE AMENACEN ELS AIGUAMOLLS

-          Pesca i caça furtiva de les espècies que es troben als ecosistemes
-          Canvi climàtic
-          Contaminació de les aigües
-          Extracció il·legal de les seves aigües

En el meu parer, crec que hauríem de preservar qualsevol tipus de reserva natural del nostre entorn. Moltes d'elles ens proporcionen recursos que tard o d'hora necessitarem al nostre dia a dia i si no les conservem i cuidem quan en tenim l'oportunitat, potser llavors será  massa tard.

    Bibliografia:

0 comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...