martes, 11 de junio de 2013

Fauna dels Everglades: Cocodril Americà

COCODRIL AMERICÀ
Cocodril americà

Les condicions hidrològiques degradades i la pèrdua de l’hàbitat són els factors més importants que influeixen en el fet que el Parc Nacional Everglades albergui aquests cocodrils. Tot i que el cocodrils adults no tenen depredadors, exceptuant els humans, les seves cries són preses d’altres animals com els óssos rentadors, aus i crancs.
L’alteració els nivells de salinitat a la badia de Florida són un altre factor que porta als cocodrils a establir-se als Everglades.
Els cocodrils americans estan considerats una espècie en perill d’extinció, tot i així, les perspectives de cocodrils a Florida són optimistes i és un clar exemple de conservació d’espècies en perill d’extinció. Les femelles segueixen niant i la població reproductora va augmentant lentament gràcies a les mesures de protecció dels animals i els seus hàbitats establertes.

Alimentació dels cocodrils
Els cocodrils adults s’alimenten de crancs, tortugues, serps i mamífers.
Les cries i els cocodrils petits ho fan de petits peixos, mol·luscs, crustacis i insectes.
La taxa de creixement depèn de la temperatura i disponibilitat dels aliments i la digestió només és possible en un rang de temperatures determinat.

Reproducció dels cocodrils
 Els cocodrils construeixen els seus nius en forats furgats al terra o en muntanyetes formades per algun material vegetal. Els col·loquen en llocs elevats a prop de dipòsits d’aigua salada sense molt corrent per evitar possibles inundacions ja que els ous no poden sobreviure a aquestes per més de 12h. Un cop posats els ous, la femella no pot romandre a prop del niu, però un cop acabada la incubació, aquesta acudeix per obrir el niu i, a vegades, ajudar algunes cries a sortir.
Un aspecte curiós és la determinació del sexe de les cries de cocodril. Aquest fet no es determina en la fecundació, sinó per la temperatura a la qual s’incuben els ous.

Mascles: s’incuben a temperatures entre 31ºC i 32ºC

Femelles: s’incuben a temperatures inferiors a 31ºC

En la meva opinió crec que els cocodrils són caçats furtivament pels humans. Tot i que són considerats els seus únics depredadors, aquesta no és raó per fer ús de la caça massiva d'aquest espècie ja que està arribant a un punt en el qual poc a poc s'està convertint en espècie en perill d'extinció.

Bibliografia:

0 comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...