viernes, 7 de junio de 2013

La Convenció Ramsar

Convenció Ramsar

La convenció Ramsar és un tractat intergovernamental que defensa l’acció i la cooperació a favor de l’ús racional i conservació dels aiguamolls i els seus recursos.

Aquest pacte va ser negociat als anys 60 per diferents ONG i països, la preocupació dels quals era la pèrdua i deteriorament en continu ascens dels hàbitats de les aus aquàtiques migratòries que es troben als aiguamolls.

El tractat es va proposar a la ciutat Iraní de Ramsar al 1971 i es va aprovar al 1975. És l’únic tractat que es preocupa per un ecosistema en particular (aiguamolls), i en el qual hi participen països que abasten totes les regions geogràfiques del món.

El propòsit principal de la Convenció és la conservació i l’ús racional dels aiguamolls per mantenir àrees que per la seva singularitat són dignes d’interès per la comunitat internacional. El concepte d’ús racional dels aiguamolls té la base en el manteniment de les característiques ecològiques en benefici de la humanitat.

La Convenció Ramsar ha celebrat les oportunitats d’ampliar la base de recursos de la Convenció y les seves activitats gràcies a les relacions beneficioses amb el sector empresarial.
La Convenció ha col·laborat amb el Grup Danone i Biosphere Connections.

GRUP DANONE ha aportat una gran ajuda financera a la Convenció Ramsar com part dels esforços dirigits a promoure la sensibilitat  entre el públic sobre la importància dels recursos hídrics. Un dels projectes portats a terme són les “Escoles Eivan de Protecció de l’Aigua. Algun dels premis que han rebut són “Premio Especial Eivan” i el “Premio Ramsar a la Conservación de la Naturaleza”.


BIOSPHERE CONNECTIONS la xarxa d’aerolínies Star Alliance ha fet un pacte amb organitzacions que promouen la sostenibilitat ambiental entre les quals es troba la Convenció Ramsar. L’objectiu és promoure la conservació de la biodiversitat i l’ús sostenible dels recursos naturals.

Jo crec que és important que hi hagi institucions que defensin els interessos de paratges naturals i dels ecosistemes que el formen. És bo que rebin subvencions econòmiques per poder portar a terme els seus objectius principals.

Bibliografia

0 comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...