jueves, 13 de junio de 2013

El cultiu d'arròs als aiguamolls

Cultius d'arròs
Arrossars Albufera

Des de sempre, el humans han transformat les àrees on s’han establert en paisatges culturals on es combinen de manera singular elements naturals i antropogènics.

El cultiu d’arròs n’és un exemple ja que ha creat  un paisatge característic a moltes parts del món. Va ser originat a China i es va estendre per tota Àsia. El cultiu d’arròs va ser l’inici d’una modificació a gran escala dels aiguamolls pels éssers humans. Els arrossars són ecosistemes molt productius i fet una gran aportació al desenvolupament de les societats asiàtiques.

A Binong porten cultivant aquest cereal durant milers d’anys. El cultiu d’arròs juntament amb la cria de peixos proveeixen la població de proteïnes i hidrats de carboni.

Les terrasses de les serralades de Filipines, són un altre exemple d’un paisatge viu, cultural on diverses generacions de camperols han treballat per mantenir les terrasses durant més de 2000 anys. Han estat declarades Patrimoni de la Humanitat.

Als aiguamolls d’aigua dolça del mediterrani fa segles que es cultiva arròs i s’ha creat una cultura culinària especialitzada en aquestes regions. El Parc Nacional de l’Albufera constitueix un dels principals aiguamolls de la península Ibèrica. El cultiu d’arròs és un dels factors que permet el manteniment de la humitat i la supervivència de part de les comunitats biològiques que hi habiten.  

A part de l’arròs, els aiguamolls costers i alguns d’interior han proporcionat sal als humans durant milers d’anys. La sal ha sigut molt important pel paper que feia en la conservació dels aliments i per obtenir diversos productes químics.


Als estuaris, el contacte entre l’aigua dolça del riu i l’aigua marina dóna lloc a un nivell elevat d’elements nutritius per la reproducció natural i la cria de gambetes, gambes i altres crustacis.

En la menva opinió crec que els aiguamolls són un molt bon lloc per conrear cultius degut a les bones condicions d'humitat, nutrients i salinitat del terra.

Bibliografia:

0 comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...