miércoles, 12 de junio de 2013

El problema de les plantes invasores: Melaleuca

MELALEUCA
Els arbres Melaleuca són natius d’Australia, i en aquest país són ben vistos. Es planten als parcs, són valuosos pels apicultors i tenen un atractiu per aus i ratpenats.
A Florida, però, la Melaleuca és una plaga que afecta especialment als Everglades i voltants on creixen en boscos immensos i eliminen la resta de vegetació. Aquesta espècie creix tant en medi terrestre com aquàtic. 
Els Everglades estaven constituïts majoritàriament sense arbres i amb plantes de tall curt. Poc a poc s’ha anat convertint en un hàbitat completament aliè als animals i plantes que havien evolucionat per viure en clarianes. Durant els 50 anys que la Melaleuca ha estat als Everglades, ha amenaçat l’existència de les marismes.
La Melaleuca produeix molta quantitat de llavors que es convertiran en cultius gairebé impenetrables d’arbres. 
S’estan buscant mètodes per parar la seva expansió. De moment sembla que els pesticides són l’opció més eficaç. Els incendis controlats en realitat ajuden a la propagació de les llavors ja que fa que les càpsules s’obrin i ajuda a que aquestes surtin i s’escampin. Recentment, insectes de control biològic han sigut alliberats en contra de la Melaleuca. Ha de passar un temps per saber els resultats d'aquest mètode.

Descripció de la Melaleuca

Arbre d’uns 30 metres d’alçada. Les fulles són perennes, de tall curt i de forma elíptica. Tenen uns 10 cm de llarg i 2 o 3 cm d’ample. Les flors són blanques i petites. Tenen espines a les puntes de les branques. Els fruits són càpsules llenyoses, curtes i de forma cilíndrica o quadrada amb moltes llavors a l’interior (entre 200 i 300). El tronc és d’un color blanquinós i de varies capes.

En la meva opinió crec que s'haurien d'investigar noves maneres de parar l'avenç de les plagues més resistents com ara la Melaleuca però sense perjudicar a les espècies que es troben al seu voltant.

Bibliografia:

0 comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...